Pauzesoftware

EasyFWD

Het computergebruik is snel toegenomen en het gebruik van de computer is een steeds groter deel van ons werk en leven geworden. Klachten van arm, nek en schouder kunnen optreden indien er niet voldoende preventieve maatregelen worden genomen.

En daar kan een pauzeprogramma behulpzaam zijn. Het programma voor medewerkers van de umc's heet ook Dokterhoe (van oorsprong EasyFWD).

Een programma dat u waarschuwt wanneer u dat wilt!

Het programma ondersteunt u bij het uitvoeren van uw computerwerkzaamheden. Het helpt u om ontspannen en gezond te blijven. Dankzij de duidelijke feedback krijgt u meer greep op preventie bij uw werkzaamheden. Het voordeel hiervan is dat u veel fitter en geconcentreerder kunt blijven werken.

Het programma geeft u:

  • Een melding bij langdurig computerwerk.
  • Advies hoe u klachten kunt voorkomen.
  • Oefeningen om te ontspannen en de spieren los te maken.

U bepaalt zelf hoe u het programma instelt! Zodoende zorgt u ervoor dat het programma u helpt bij afwisselend, ontspannen en klachtenvrij werken.

Bekijk de quick start film

Vraag uw umc

De umc's stellen pauzesoftware ter beschikking aan de medewerkers die lang of veel werken met de computer. Via de normale route in uw umc krijgt u de versie die geschikt is voor het netwerk. Via deze site kunt u een versie installeren voor thuiscomputers.

Meer informatie staat op de pagina die speciaal voor uw umc is gemaakt. De link naar die pagina staat in hetzelfde venster als de link naar deze pagina.

Via de arboadviseur in uw umc kunt u meer informatie krijgen.